Glömstavägen 546, 141 32 Huddinge

0720-30 01 45 info@bilcenter.net

Däckhotell och däckförvaring

Däckhotell och däckförvaring i Stockholm

Vill du slippa bära på smutsiga och tunga däck och hjul fram och tillbaks till bilverkstaden? Har du själv ont om utrymme att förvara däcken på under respektive säsong? Då har du kommit helt rätt! Vi på Sverige Bilcenter AB hjälper dig gärna med däckförvaring på vårt fräscha och optimala däckhotell i Stockholm.

Prisgaranti

Vi erbjuder allt inom däckservice såsom däckförsäljning, däckbyte, balansering, däckförvaring, lagning av punktering. Detta till Stockholms mest konkurrenskraftiga priser!

Nykundserbjudande

Just nu får du som ny kund Däckhotell från endast 500 kr. Erbjudandet gäller endast första säsongen. Kostnad för däckskifte tillkommer, 250 kr för 4 hjul.

Rätt förvaring

När däcken förvaras på rätt sätt håller de längre. Däcken måste skyddas mot direkt solljus och mot starkt neonljus som har hög ultravioletthalt. Däcken måste även skyddas mot fukt och för hög värme. Även vätskor, oljor, långvarig förvaring, vridning, ozon och höga fall kan skada däcken. Vi förvarar dina däck under rätt förhållanden. Dessutom sparar du tid och besvär.

Undantag från krav på vinterdäck

Det finns ett antal undantag från kravet på vinterdäck, till exempel för färd till besiktningsföretag och för fordon som är äldre än trettio år.

Listan över alla undantag finns på Transportstyrelsen

Vinter- och sommardäck

Mellan den 1 december och den 31 mars är det lag på att använda vinterdäck om det är vinterväglag ute. Det är vinterväglag om det är snö, is, snömodd eller frost på någon del av vägbanan. Tänk på att även vägrenen räknas till vägbanan.

Läs mer

Dubbdäcksförbud i Stockholm

Luften i innerstaden blir bättre, bland annat tack vare dubbdäcksförbudet på Hornsgatan. Den 1 januari 2016 utökades därför förbudet till Fleminggatan och del av Kungsgatan.

Bild och text: Källa